duminică, 23 noiembrie 2014

FATALISM ŞI FEMEIA FATALĂ


Discutam de curând cu un bun prieten despre femeile fatale şi despre feminitate. Mai exact, voiam să aduc în prim-plan un concept de femeie ideală. Nu că aş avea modelul bărbatului ideal, dar privind în jur şi analizând eforturile atâtor oameni de a fi pe plac altora, m-am trezit întrebându-mă dacă noi ştim cu adevărat care ar fi modelul ideal. Oamenii nu trebuie să se schimbe, dar rămâne la latitudinea fiecăruia dacă vrea să evolueze ori ba. Tot butonând la această idee, am găsit câteva link-uri de referinţă:
Desigur, să fii o femeie fatală nu înseamnă să exprimi şi feminitatea însăşi. De fapt, o femeie fatală poate fi descrisă în câteva cuvinte de referinţă (a se vedea mai sus), în schimb, când vine vorba de FEMINITATE lucrurile se complică. Simone de Beauvoir spunea că ,,nu te naşti femeie, ci devii…”. Devii ce? Cred că în primul rând, modelul este mama, apoi sunt prietenele şi personajele media. Idealul depinde, clar, de mediul în care te naşti, te dezvolţi şi evoluezi. Nu există un model în dicţionar, dar cred că am putea etala câteva idei bine definite. Ce înseamnă FEMINITATE? Cu siguranţă persoana trebuie să aibă o atudine feminină, începând cu îmbrăcămintea şi terminând cu cele mai mici detalii (bijuteriile, parfumul etc.). Trebuie să existe un echilibru în folosirea artificiilor existente pe piaţă pentru că riscă să devină o femeie fatală, dar să piardă din feminitate încărcându-şi imaginea cu prea multe accesorii, machiaj, haine extravagante etc. Este ideal ca femeia care întruchipează feminitatea să fie şi mamă. Este, cred eu, ceva logic şi productiv... Dragostea, cu siguranţă, trebuie să fie un element fundamental, dar nu ca aceea a femeii fatale. De ce? O să aduc aici argumentul interlocuitorului meu:
- Sweet, tu cum vezi femeia fatală?
- Femeia fatală este vampă. O poţi iubi şi sigur te pierzi cu ea. Dacă asta vrei, asta faci. Nu iei pistolul să tragi în ea, în tine... în terţi.
- Mă refeream la femeia adevărată, care se merită a fi iubită...
- Pai merită, dar ea nu te iubeşte. E clar că există o pasiune, dar în luciditate... este o Aventură... şi nu poate fi o viaţă cu femeia fatală. Ea este fatală, o ai, te are, şi merge mai departe cu alţii. Inşii la fel... căci sunt fluturi, ce nu caută o floare, ci o lampă... Femeia fatală este ca lampa pentru fluturi... îi atrage şi, pe cei mai apropiaţi, îi arde... Femeia fatală, ca fata cuminte de la ţară, îmbătrâneşte urât şi... singură...
Aşa că aduc în listă o altfel de dragoste, aceea adevărată, aceea care se confruntă cu pasiunea, dorinţa şi adorarea unei singure persoane. Femeia fatală împarte aceste sentimente în funcţie de câte persoane sunt “active” la acel moment, deci persoanele din plasă beneficieaza doar de câteva procente din acel 100%. Femeia pe care vrem noi să o modelăm, este cea care va împărţi acest procentaj cu familia.

Eleganţa! Este un aspect important. Şi pornim aici de la nişte expresii şi idei simple, cum ar fi îmbrăcămintea şi spatele drept, deşi adevărata eleganţă o dau atitudinea, cuvintele şi nobleţea. Nu contează unde te naşti, aceste lucruri se învaţă. Distincţia şi moralitatea ţin de anii de acasă. Femeia modernă încearcă să combine feminitatea cu masculinitatea. Plăteşte câştigarea unor drepturi cu pierderea feminităţii. Constat cu tristeţe în gândurile-mi, că valorile descrise mai sus nu mai sunt importante în ochii multora. Poate pentru că sunt greu de cultivat şi menţinut. Consider că nu există Perfecţiune, dar ar fi frumos să facem eforturi pentru a creşte, în primul rând, în ochii noştri, sperând, printr-un efect Young… şi în ochii altora....



<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/Wg1I5kqB1tM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu